ELEKTRONICKÁ REGULÁCIA HORENIA

KTO VYVINUL ELEKTRONICKÚ REGULÁCIU?

V roku 1989 priniesla firma BRUNNER prvú reguláciu horenia na mechanicko-tepelnej báze a zároveň pracovala na elektronickom riešení. Bezpečnosť diela pece alebo krbu, optimálne hodnoty emisií a komfort obsluhy boli východiskom, prečo firma BRUNNER od roku 1990 ako prvá na trhu vyvinula elektronickú reguláciu vykurovacích vložiek na drevo. „Motiváciou bolo to, aby sme zamedzili, prípadne minimalizovali chyby v ovládaní horenia obsluhou.“

S viac ako 90.000 inštalovanými jednotkami sa EOS stala najúspešnejšou a najpredávanejšou elektronickou reguláciou v kachliarskej oblasti, ktorá rešpektuje všetky osobitosti a možné rušivé vplyvy horenia. Jednoducho vložiť drevo, zapáliť a proces horenia už prebieha automaticky – tým je garantovaná želaná, dlhodobá fáza žeravej pahreby. Silno znečistené presklenie od sadzí, nedokonalé spaľovanie dreva, krátka fáza žeravej pahreby a zápach dymu vonku patria vďaka EOS minulosti.

Nikto nemá toľko skúseností s optimalizáciou a navrhovaním komponentov ako spoločnosť BRUNNER. Namiesto lacnej konzumnej elektroniky firma BRUNNER prepracovala priemyselný štandard. Vývoj, údržba a opravy softvéru od čias prvej elektroniky spred 20 rokov patria k ich sľubom.

Dnes je možné elektroniku BRUNNER ovládať cez nadčasový bezrámový dotykový sklenený displej intuitívne ako počítač. Informovať sa o prevádzkovom stave, ale aj o chybových stavoch a poruchách. Pri komplexných zariadeniach s teplovodnou technikou a ovládaním vykurovacích okruhov odporúčame použiť dodatočné riešenie cez bezplatnú aplikáciu pre tablet alebo smartfón.

Samozrejme hlavný osoh spočíva v komforte denného užívania ohniska užívateľom. Večer, pred odchodom do postele môžete priložiť drevo a ešte ráno zostane pec teplá. Dávka dreva zhorí čisto a vo fáze pahreby sa prívod spaľovacieho vzduchu automaticky uzavrie.

EOS (ELEKTRONICKÁ REGULÁCIA PECÍ A KRBOV)

BRUNNER EOS predstavuje komplexnú systémovú reguláciu pecí a krbov. Popri automatizácii prívodu vzduchu na horenie je možné ovládať a graficky zobrazovať najrôznejšie komponenty moderných pecí a vykurovacích zariadení. Grafický dotykový displej ponúka jednoduchý a intuitívny prehľad o vykurovacom zariadení ako aj o všetkých ostatných pripojených systémových komponentoch zariadenia. Typické oblasti pre použitie EOS sú teplovodné systémy pecí a krbov. Taktiež nájde uplatnenie aj pri motoricky ovládaných nastavovacích funkciách a dodatočných senzoroch, ako aj pri použití peletového modulu.

EAS - CENOVO VÝHODNEJŠIA REGULÁCIA PROCESU HORENIA

Lacnejšou alternatívou je elektronická regulácia EAS, ktorá je určená pre pece a krby, pri ktorých je potrebná len regulácia prívodu vzduchu na horenie. Cenovo výhodná technika automatizácie prívodu vzduchu na horenie pokrýva najdôležitejšie funkcie skoro všetkých druhov ohnísk tak, že počas horenia nie je potrebná prítomnosť užívateľa.



elektronicka_regulacia_brunnerpng
Zdroj: J&R Inspire s.r.o.

Prezrite si
všetky krbové vložky a príslušenstvo ku krbom BRUNNER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu.

Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng