INŠPIRUJTE SA: AKUMULAČNÉ OHNISKÁ BRUNNER S HORE-VÝSUVNÝMI DVIERKAMI

Akumulačná pec poskytuje rovnomerné, šetrné a sálavé teplo, ktoré je pre naše zdravie tým najlepším. Môžete ju zhotoviť v tradičnom alebo modernom dizajne. Prečo sa rozhodnúť pre značku BRUNNER?

NAJSTARŠÍ ZÁSTUPCA KACHĽOVÝCH PECÍ

Akumulačná pec je pôvodným a najstarším zástupcom všetkých kachľových pecí. Či už sú všetky jej komponenty vyrobené remeselne alebo ide o prefabrikované šamotové ohnisko (GOF) alebo akumulačné moduly ohnísk s ťahovými tvarovkami (KFR) – akumulačná pec vám v každom prípade zabezpečí okrem príjemného tepla aj zdraviu prospešné sálavé teplo.

Fantázie sa medze nekladú ani pri samotnom zhotovovaní pece a pri výbere materiálu na jej obstavbu. Takto môžete vytvoriť nielen funkčné, ale aj dizajnové dielo, ktoré sa bude v príbytku krásne vynímať.

DÁVKA DREVA

Pri akumulačných peciach je potrebná na vykúrenie väčšia dávka dreva, ktorá však zabezpečí príjemne sálavé teplo počas celého dňa. Denná dávka dreva sa pohybuje medzi 3 – 18 kg, ktorá spolu s akumulačnou masou zabezpečí potrebné teplo podľa želania zákazníka. S akumulačnou pecou je len veľmi ťažké miestnosť prekúriť, pretože je vždy nadimenzovaná presne na mieru daného priestoru. Sálavé teplo, ktoré sa prenáša cez obstavbu pece (infračervené žiarenie 40-70 °C), je považované za veľmi blahodarné a príjemné.

SÁLANIE TEPLA

Teplo do miestnosti nesála len cez obstavbu a ťahy, ale taktiež cez presklenie, ktorého veľkosť je ideálne prispôsobiť veľkosti interiéru, kde je ohnisko zabudované. Štandardné vyhotovenie predstavujú veľké dvojité presklené dvierka s krbovou optikou. Pre veľké miestnosti sú vhodné rohové dvierka s jednosklom. Malé liatinové dvierka sú určené pre tradičné vyhotovenia pecí alebo ak sa drevo prikladá do ohniska z vedľajšej miestnosti.

Akumulačné ohniská BRUNNER vynikajú kvalitou spaľovania a zachovaním si čistoty presklenia. Veľká akumulačná masa a robustná konštrukcia zaručujú ich dlhú životnosť.

Vedeli ste, že BRUNNER disponuje ako jediný výrobca akumulačných ohnísk s hore výsuvnými dvierkami? Tieto dvierka je možné objednať aj samostatne bez ohniska, čiže si môžete postaviť individuálne šamotové ohnisko.
Brunnerjpg

zdroj: J&R Inspire spol s.r.o.


1000x2000png
Foto: moderná omietaná akumulačná pec - ohnisko BRUNNER GOF 86x42 s horevýsuvnými dvierkami GOT 38/86- ZL, realizácia SVAROGUS

Prezrite si
všetky krbové vložky a príslušenstvo ku krbom BRUNNER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu.

Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng