Nová vykurovacia vložka BRUNNER HKD 13

Krbové vložky od prémiového výrobcu BRUNNER sa vyznačujú robustnosťou, dlhou životnosťou a vysokou šetrnosťou k životnému prostrediu. Liatinová konštrukcia spĺňa prísne požiadavky na účinnosť a emisné hodnoty. Nová krbová vložka na drevo HKD 13 „green“ je na tom ešte lepšie.


Ešte viac „zelená“

Efektívne spaľovanie vo všetkých krbových vložkách HKD má za následok nízke emisie a spĺňa prísne ekologické predpisy. S cieľom ešte viac znížiť emisie a splniť do budúcnosti plánované predpisy, BRUNNER teraz prináša na trh novú vykurovaciu vložku HKD 13 s prívlastkom „green“. Vďaka možnosti inštalácie katalyzátora dokáže vykurovacia vložka splniť náročné požiadavky kladené na súčasné zariadenia na spaľovanie dreva.

krby_brunner_greenpng

V porovnaní s ostatnými modelmi HKD je kupola novej HKD 13 „green“ ešte prepracovanejšia. Jej súčasťou je medziprstenec, do ktorého sa inštaluje katalyzátor. Katalyzátor sa inštaluje priamo do krbovej vložky a je možné ho vložiť a vyčistiť cez spaľovaciu komoru. Za spaľovacou komorou prechádza dym špongiovitou keramikou s katalytickým povlakom. Proces úplného spaľovania CO na CO2 a uhľovodíkov na CO2 a H2O začína pri teplotách 250 °C. Štúdia nemeckého centra pre výskum biomasy ukázala, že až 80 % emisií CO a viac ako 50 % uhľovodíkov možno znížiť pomocou katalyzátora. Katalyzátor možno po inštalácii jednoducho vyčistiť vysávačom na popol s nástavcom s kefou. Je tiež možné ho úplne vybrať, predovšetkým ak nie je možné čistenie realizovať v obytnej miestnosti alebo ak je potrebné vymeniť časti katalyzátora.

HKD 13 má v porovnaní s inými modelmi HKD ešte väčšie ohnisko a väčšie presklenie (45 x 65 cm). Prípadne môže byť sklokeramika vybavená teplo odrážajúcim povlakom. HKD 13 „green“ je k dispozícii v rovnej alebo obojstrannej (tunel) verzii s otváracími dvierkami.

krby_brunner_hkd13_rezjpg

Vynikajúca vykurovacia vložka šetrná ku klíme

Krbové vložky BRUNNER „green“ a vykurovacia vložka HKD 13 „green“ významne prispievajú k ochrane klímy a ponúkajú riešenie vykurovania šetrné ku klíme. „Ľudstvo čelí jednej zo svojich najväčších výziev – klimatickým zmenám. To znamená, že sa bude musieť veľa zmeniť. Samozrejme aj pri kúrení. S našou zelenou sériou sme úplne prehodnotili technológiu spaľovania. Séria spája neprekonateľné výhody s viac ako 40 rokmi vývoja,“ hovorí výkonný riaditeľ Hubertus Brunner.

brunner_kachelofen_HKD 13_ISO_1png

Zdroj: BRUNNER GmbH

Úvodná fotografia: dizajn a realizácia pece s Brunner HKD 13 © Ickas Kachelofenbau Nemecko


Prezrite si
všetky krbové vložky a príslušenstvo ku krbom BRUNNER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu.

Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng