Nové silikónove tesnene na trojstanných krbových vložkách BRUNNER

V Brunneri sa neustále napreduje a vylepšuje. Niet preto pochýb, že značka patrí na špičku kachliarskeho trhu. Od minulého roka sa po novom v panoramatických krbových vložkách  používa silikónové tesnenie v tvare U. Načo toto tesnenie slúži?


FUNKCIA TESNENIA

Mnohí sa pýtali, či je toto silikónové tesnenie použité kvôli preprave. Odpoveď znie, nie. Účelom tesnenia je zvyšiť tesnosť delených skiel na trojstranných krbových vložkách Panorama-Kamin.  Tesnenie je pripevnené na oboch bočných hranách čelného skla vďaka čomu sa znížilo neželané prenikanie vzduchu k bočným sklám. Výsledkom je dlhšie čisté sklo aj v týchto častiach krbovej vložky. Na hranách skla má zostať natrvalo. Prosíme, neodstraňujte ho.

Tesnenie na krbovej vložke nepôsobí rušivo, nakoľko je vyhotovené zo silikónu. (Na obrázku je pre lepšiu predstavu znázornené zelenou farbou.)

AJ NA STARŠIE MODELY
Dodatočná inštalácia tesnenia na už zabudované krbové vložky, ktoré boli dodané bez tesnenia, je v zásade možná. Je však dôležité, aby rozsah nastavenia istiacich páčok - umiestnených hore a dole, ktoré priťahujú bočné sklá k čelnému sklu - bol dostatočne veľký. V závislosti od nastavenia (excentrická skrutka) sa pri dodatočnej montáži môže stať, že po nasadení tesnenia sa istiace páčky budú len veľmi ťažko zatvárať. Rozsah upnutia je potom možné nastaviť pomocou excentrickej skrutky.

brunner1111jpg

Zdroj: J&R Inspire s.r.o.


Prezrite si
všetky krbové vložky a príslušenstvo ku krbom BRUNNER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu.

Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng