S novou modelovou radou krbových vložiek Brunner Green sa zozelenieva. Časť 1.

Výrobca krbových vložiek firma Brunner po mnoho rokov neustále pracuje na vylepšovaní svojich krbových vložiek. Krbové vložky Brunner sú známe svojou kvalitou vyhotovenia, čistým horením a použitými poctivými konštrukčnými materiálmi. Vďaka tvorivosti a inovatívnym prístupom Brunner zdokonaľuje a zvyšuje technické parametre svojich krbových vložiek takmer neustále. Preto sú považované za top produkty u kachliarov, ale najmä u používateľov krbov s vynikajúcimi vlastnosťami. Tentokrát nemecký výrobca krbových vložiek Brunner prijal nové výzvy a svoje produkty posúva ešte ďalej.

V Brunneri sa zozelenieva a to doslova a dopísmena.

Namiesto evolúcie revolúcia? V určitých časových intervaloch Brunner svoje modely krbových vložiek inovuje a prichádza s novými sériami. V každej sérii svoje produkty posúva o niečo ďalej a prináša vždy nové riešenia - či už v konštrukcii vložky, technológii spaľovania alebo v mnohých iných detailoch. Tentokrát tím odborníkov prehodnotil celú konštrukciu krbových vložiek a výsledkom je nová - vylepšená konštrukcia. Táto má zaručiť ešte kvalitnejšiu technológiu spaľovania tak, aby sa znížili emisie a záťaž na životné prostredie v maximálnej možnej miere. Preto je táto nová séria krbových vložiek pomenovaná slovom „GREEN“ = ZELENÁ.


greenjpeg

Nová rada nazvaná GREEN postupne nahradí súčasné modely krbových vložiek Brunner štvrtej generácie. Ako prvý je na trh zaradený model s presklením 42-66 v rovnej, tunelovej a rohovej verzii s otváracími alebo horevýsuvnými dvierkami.

Plusy, s ktorými modelová rada GREEN od firmy BRUNNER prichádza:

  • NOVÁ VÝSTELKA OHNISKA.
  • RÔZNE TYPY KUPÔL.
  • RÔZNE TVARY RÁMOV.
  • ŠTÍHLY A ELEGANTNÝ NOVÝ PROFIL DVIEROK.
  • NOVÁ KĽUČKA DVIEROK.
  • VÝRAZNE ZNÍŽENÉ EMISNÉ HODNOTY.
  • JEDNOTNÁ STAVEBNÁ HĹBKA 60 cm.
  • EŠTE ČISTEJŠIE HORENIE.
  • JEDNODUCHŠIA SERVISOVATEĽNOSŤ.
  • JEDNODUCHŠIE PRIPOJENIE PRÍVODU VZDUCHU NA HORENIE.

Zoznámte sa s prvými piatimi vylepšeniami krbových vložiek Brunner GREEN:

+ NOVÁ VÝSTELKA OHNISKA V KRBOVÝCH VLOŽKÁCH BRUNNER

Výstelky ohnísk v krbových vložkách Brunner prechádzajú zmenami. Okrem inovatívneho tvaru bude možné okrem klasickej šamotovej výstelky objednať čiernu tmavú výstelku vyrobenú z liatiny. Pri obidvoch prevedeniach je výstelka ohniska zabudovaná už vo výrobe, preto je potrebné zadať túto požiadavku pri objednaní tovaru.


green2jpeg

+ RÔZNE TYPY KUPÔL, KTORÉ SÚ VHODNÉ PRE TEPLOVZDUŠNÉ ALEBO AKUMULAČNÉ KRBY

Aj v piatej generácii krbových vložiek zostáva Brunner verný základnému konceptu akumulačných krbov. Novinkou je kupola tvorená z liatinových prstencov, ktoré sú rebrované. Rebrovanie zväčšuje akumulačnú plochu prstencov, preto sú ideálne pre zabudovanie do akumulačných stavieb krbov. Tento systém je založený na modulárnom princípe. Podľa potreby je možné použiť dva, tri alebo štyri prstence uložené na seba. Bočné rebrovanie a platne integrované vo vnútri prstencov spomaľujú prúdenie horúcich plynov v kupole, čím predlžujú čas akumulácie tepla v systéme výmenníka a maximalizujú jeho účinnosť.



green3jpeg

+ OVERENÉ A RÔZNORODÉ TVARY RÁMOV

Rôzne varianty rámov sú zámerne ponechané v jednoduchom a osvedčenom vyhotovení. Nasúvací rám s 90° lemovaním alebo zabudovací rám s elegantným ukončením okolo dvierok vložky. Vďaka inštalačnej hĺbke rámov je možné obstavbu plášťa stavať v hrúbke 4 - 6 cm. Rámy nemajú žiadne neželané vyčnievajúce časti. Ku krbovej vložke s hore výsuvnými dverami sú nasúvací a zabudovací rám priskrutkované. Krbové vložky s otváracími dverami majú okolo dvierok súvislú, pevnú montážnu hranu. K tejto sú rámy pripevnené. Nasúvacie rámy majú 90° lem. Zabudovacie rámy sú k dispozícii v hrúbke materiálu 5 mm a s montážnou hĺbkou 60 mm.

green4jpeg

+ NOVÝ PROFIL DVIEROK - EŠTE ŠTÍHLEJŠÍ A ELEGANTNEJŠÍ

Profil zárubní dvierok „Puzzle-Profil“ je subtílnejší - vizuálne príťažlivejší, ale stále rovnako pevný. Profil pre ukotvenie dvierok a ochranný plech pre upevnenie tesniacej šnúrky boli integrované do jedného profilu. Výsledkom je menej kovových lemov, menšie šamotové tvarovky, ale väčšia spaľovacia komora - jednoducho elegantné riešenie!



green5jpeg

Keramické sklo - štandardné alebo s tepelnou ochranou s infračerveným povrchom.

Nový dverný profil je prispôsobený pre dizajn dverí s jednoduchým zasklením. Vo verzii s keramickým sklom s infračerveným povlakom je možné pôsobenie tepelného žiarenia zo spaľovacej komory znížiť o 20%. Je to predovšetkým zaujímavé pre akumulačné krby. Nové sklo s infračerveným povlakom znižuje nábeh rýchleho tepla, ale umožňuje viac akumulačného efektu a sálavého tepla z krbu!

+ NOVÁ KĽUČKA PRI OTVÁRACÍCH DVIERKACH

Pri krbových vložkách s otváracími dvierkami už nie je kľučka dvierok na boku, ale je umiestnená na spodnej hrane dvierok. Je umiestnená na ležato. Vďaka tejto polohe a teflónovej rukoväti pôsobí veľmi nenápadne.


green6jpeg

O ďalších vylepšeniach sa dozviete v 2. časti článku o novej "zelenej" línii krbových vložiek Brunner GREEN.

Zdroj: J&R Inspire s.r.o.

Prezrite si
všetky krbové vložky a príslušenstvo ku krbom BRUNNER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu.

Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng