VLOŽKY OD FIRMY BRUNNER NIE SÚ LEN KRÁSNE NA POHĽAD, ALE PONÚKAJÚ AJ JEDINEČNÉ MOŽNOSTI VYUŽITIA TEPLA

Viete, že aký je rozdiel medzi akumulačným, teplovodným a teplovzdušným krbom?


TEPLOVZDUŠNÝ KRB

Horúce spaliny z ohniska sa na zväčšenej ploche oceľového zberača ochladzujú a teplo je odovzdávané vo forme teplého vzduchu.

Teplovzdušný krb sa nehodí do malých priestorov alebo domov s nižšími tepelnými nárokmi, pretože takýmto krbom by ste si priestor rýchlo prekúrili a vytvorili tepelný diskomfort. Teplovzdušný krb ohrieva vzduch (vysušuje ho) a teplo odovzdáva na základe prúdenia.

Teplo nie je rovnomerne šírené a preto sa hodí skôr do víkendových domov a chát, ktoré nie sú permanentne obývané. V tomto prípade by ste dlho čakali kým by sa akumulačný krb nahrial. Je však možné zhotoviť aj kombinovanú stavbu krbu. Podľa potreby sa vie krb správať raz ako teplovzdušný a inokedy ako akumulačný v závislosti od Vašich potrieb.

teplovzdusnyjpg


AKUMULAČNÝ KRB

Sálavé teplo sa šíri rovnomerne všetkými smermi od zdroja. Nezohrieva vzduch, ale priamo predmety, od ktorých je vzduch druhotne ohrievaný. Preto vzduch nevysušuje a vytvára príjemnú klímu na rozdiel od teplovzdušného krbu.

Akumulačný krb možno prirovnať k žiareniu slnka. Akumulačný krb má tepelnú zotrvačnosť, dokáže absorbovať vytvorené teplo a postupne ho do priestoru uvoľňovať v menších dávkach aj dlho po dohorení ohňa.

akumulacny_2jpgakumulacnyjpg


TEPLOVODNÝ KRB

Teplovodné krby dokážu ohriať vodu v teplovodnom výmenníku a tú následne uskladniť do akumulačnej nádrže. Teplo z ohriatej vody sa ďalej distribuuje do celého domu prostredníctvom radiátorov alebo podlahového vykurovania, prípadne aj s možnosťou ohrevu úžitkovej vody.

Teplovodný krb z počiatku vyžaduje relatívne vyššie vstupné náklady kvôli prídavným zariadeniam, bez ktorých by nemal fungovať. Po prepočte nákladov na vykurovanie napríklad elektrickým kotlom však neskôr zistíte, že s krbom dokážete to isté, ale za štvrtinovú cenu! 

teplovodnyjpg


Prezrite si všetky krbové vložky BRUNNER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu.

Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng