ZÁŽITOK V KUCHYNI S OTVORENÝM KRBOM URFEUER

Trendom minulých rokov bolo delenie a odčleňovanie priestoru kuchyne a obývacej časti domu. Avšak v súčasnosti sa kuchyňa opäť stáva hlavným bodom denného života. V kuchyni sa nielen pripravujú jedlá, ale sa i spoločne v tomto priestore stoluje, komunikuje, diskutuje a zdieľa sa spoločný život rodiny. A práve Brunner vyvinul kuchynské otvorené ohniská série „Urfeuer“, funkčne a technicky premyslené krbové vložky, ktoré sa do takéhoto priestoru hodia a poskytujú radosť, vášeň a atmosféru horiaceho ohňa.

OTVORENÝ OHEŇ DODÁVA MODERNEJ KUCHYNI KOMFORT A ELEGANCIU

„Urfeuer“ sú otvorené krby na drevo, ktoré sú osadené vo výške kuchynskej pracovnej dosky. Vďaka integrovanému grilu je možné pripraviť výdatné jedlá na otvorenom ohni ako za starých čias. Inšpiráciu Brunner čerpal z histórie, kedy krb poskytoval nielen svetlo a teplo, ale slúžil aj na prípravu jedla.
Urfeuer_kuchyna 5jpg
Ražeň má v spaľovacej komore voči zadnej stene otvoreného krbu ideálnu polohu, a tak sa šťavnaté pečené mäso zaručene vždy podarí. Robustný motor ražňa pracuje s rýchlosťou dvoch otáčok za minútu. Takže jahňacie alebo akékoľvek iné mäso je zážitok piecť v prítomnosti členov rodiny alebo hostí. A to môže dodať tomuto stretnutiu nezameniteľnú a príjemnú atmosféru.

Pečenie a grilovanie je vďaka ohňu umiestnenému pri zadnej stene ohniska výborne riešené. Ak medzičasom oheň vyhasne, tak sa nič nedeje. Krb pracuje v rozsahu nízkych teplôt počas dlhej doby, až kým nie je opätovne priložená potrebná dávka dreva. V prípade potreby je možné žeravé uhlíky rozložiť popod ražeň a nechať ich sálať z dna ohniska.

PREDPOKLADOM PRE SPRÁVNE FUNGOVANIE OTVORENÝCH OHNÍSK JE KOMÍN

Otvorené krby „Urfeuer“ sú vybavené prívodom externého vzduchu na horenie. Preto fungujú bezpečne a spoľahlivo aj v moderných, dobré izolovaných a utesnených domoch. Vyrovnanie tlaku vzduchu v miestnosti je spoľahlivo zabezpečené: množstvo vzduchu z interiéru, ktoré je nasávané portálom ohniska, je vyrovnané predhriatym čerstvým vzduchom z exteriéru. To znamená, že v krbe je už zabudovaný aj digestor.

Otvorené krby „Urfeuer“ od firmy Brunner sú konštruované podľa požiadaviek, noriem a predpisov a sú testované a schválené podľa normy STN EN 13229. Všetky liatinové časti ohnísk sú vyrábané vo vlastnej zlievarni spoločnosti Brunner. Kuchynské krby „Urfeuer“ sú vyrobené firmou Brunner v spolupráci s  vybranými kuchynskými štúdiami a kvalifikovanými remeselníkmi - kachliarmi.

Ideálny dizajn otvoreného krbu v kuchyni je tvorený spolu s pracovnou plochou pred ohniskom a úložným priestorom na drevo. Horiaci oheň poskytuje v praktickej a modernej kuchyni pohodlie a veľmi špeciálnu atmosféru s nádychom nostalgie starých čias. Pozdáva sa vám nápad otvoreného ohňa v kuchyni? Vedeli by ste si predstaviť takúto prípravu pokrmov aj vo vašej kuchyni?
Urfeuer_kuchyna 3jpg

Zdroj: brunner.sk, J&R Inspire s.r.o.

Prezrite si
všetky krbové vložky a príslušenstvo ku krbom BRUNNER a nechajte si u nás vypracovať cenovú ponuku na krb. S nami máte istotu, že všetko bude správne nadimenzované a zladené podľa Vašich potrieb a rozpočtu.

Sledujte naše sociálne siete a nechajte sa inšpirovať krásnymi realizáciami krbov a pecí:

facebookpnginstagrampngyoutubepng